fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Să fii veșnic tânără nu înseamnă să ai mereu 20 de ani…

de

Nu știu exact dacă mă gândesc mai întâi la frumusețe, atunci când îmi doresc să rămân tânără sau, mai degrabă, la starea aceea de bine, de libertate, pe care ți-o dă viața așternută cu generozitate înainte. De fapt, nu vreau să vorbesc la timpul trecut despre anii cei mai frumoși. Și nu vreau să fac bilanțuri… Pentru că, între timp, am învățat că fiecare secundă are splendoarea ei și fiecare oră măsoară, întotdeauna, prezentul. Nu viitorul, nu trecutul, nu amânarea.

O vreme mi-am spus că sunt obligată să rămân tânără pentru că am copii mici. Dezavantajul de-a face copiii târziu s-a răsturnat în obligația norocoasă de-a rămâne o mamă în același rând al emoției cu fetele de douăzeci și-un pic de ani care-și plimbau bebelușii odată cu mine, deși eu ajunsesem la cel de-al treilea prunc și la cel de-al patruzecilea an de tinerețe.

Apoi m-am gândit că atenția mea pentru iubire și grija pentru evoluție e cea care-mi ține obrazul neted și sufletul sprinten. Iar când la întâlnirea de douăzeci de ani de la terminarea facultății mi s-a părut (sigur era doar o părere, dar mie mi-a dat o stare de bine!) că eu arăt mai tânără decât toate colegele, atunci a trebuit să aduc mulțumire obiceiului mei de-a nu adormi în nicio noapte înainte de a mă demachia cu mare atenție, ștergând fardul cu mișcări care merg din josul în susul obrazului (fiindcă asta e o operațiune pe care, într-o viață de om, o repeți de vreo zece milioane de ori și, până la urmă, ajunge să aibă efect), și de a-mi întinde o cremă bună pe obraz.

Ce înseamnă o cremă bună? Pentru mine înseamnă o cremă care conține acid hialuronic și multe substanțe nutritive, așa cum este crema restructurantă de noapte din gama Gerovital H3 Classic, despre care am mai vorbit pentru că este, pur și simplu, excepțională. Mi-a atras atenția asupra produselor faptul că ambasadoarea gamei este Medeea Marinescu, o actriță a cărei frumusețe naturală și asumată ne poate fi tuturor reper, dar și ingredientele absolut remarcabile din creme, căci produsele Gerovital, dincolo de afinitatea pe care o avem cu un brand românesc pe care îl iubim de o viață, încorporează în produsele sale toată cercetarea modernă, toată știința vremurilor noastre și toată evoluția occidentală a industriei de frumusețe.

Și, într-un final, am realizat că sunt tânără pentru că nu vreau să par, în mod artificial, mai tânără decât sunt. Știu, e un paradox, dar funcționează! Așa cum lipsa îndârjirii asupra atragerii unei materializări va duce, în mod simplu, la împlinirea materializării, tot astfel naturalețea salvează tinerețea. Frumusețea noastră nu ține de tendințe sau de mode, seninătatea chipului nostru n-are deloc legătură cu lupta împotriva trecerii timpului, ba chiar dimpotrivă. Cu cât îmbrățișăm mai firesc fiecare vârstă care vine, cu atât mai seren ni se va așterne pe chip echilibrul unei frumuseți clasice și elegante.

Folosesc produsele categoriei de vârstă +45 din Gama Gerovital H3 Classic, din care preferatele mele sunt Crema Regenerantă pentru Mâini, care hrănește și hidratează, previne şi atenuează semnele îmbătrânirii pielii mâinilor și Crema Intensiv Hidratantă (45+), care reface stratul hidro-lipidic protector al pielii prin structura bogată în uleiuri şi grăsimi naturale. De asemenea, nu uit de ridurile și liniile fine din jurul ochilor și buzelor și folosesc Crema Contur Ochi și Buze. Dar, alegând produsele care vin din linia sa de înțelepciune atemporală, aleg mai presus de toate să cred ceea ce spunea însăși creatoarea liniei Gerovital, doctorița Ana Aslan: “Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine”.

Aleg să fiu tânără fără să vânez tinerețea, aleg să fiu frumoasă fără să mă îndârjesc să păstrez trăsăturile frumuseții, așa cum aleg să iubesc fără aștept să fiu iubită. Și din jocul acesta magic al dezinvolturii sunt recunoscătoare că mă trezesc că sunt iubită, tânără, frumoasă și, spun cu enormă recunoștință mai ales în vremurile acestea grele pe care le traversăm, sănătoasă. Până la urmă, ce poate fi mai important decât să te simți bine în vârsta ta, în corpul tău, în prezentul tău? Vă invit să alegem împreună firescul, naturalețea, bunătatea, sănătatea, iubirea… Și astfel frumusețea și tinerețea nu vor mai vrea să plece niciodată de la noi. Încercăm?

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title