fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Cei care tradeaza si cei care iarta – o intalnire la Brasov

de

La Brasov, am dezbatut un subiect greu de abordat, o tema controversata si dureroasa, legata de tradari si iertari. Am vorbit noi – Simona Catrina si eu –  si voi, invitatele noastre, prietenele noastre, despre tradarile mici si cele care devasteaza totul in cale, despre iertarile temporare, faptuite din teama de ziua de maine si despre acelea generoase, definitive, care aduc adevarata liniste. Despre cei care tradeaza si despre cei care iarta. Si am desprins singura concluzie posibila: ca nu exista reguli. Ca fiecare iubeste atat de fidel pe cat ii sta in puteri sau in planuri, ca accepta ratacirile partenerului – mici, mari sau imposibil de cantarit – dupa cat de mare ii e puterea sau iubirea. Si ca nu exista concluzii limpezi.

In iubirile noastre suntem unici si singuri pe pamant.

Am povestit. Am ras. Am zambit. Ne-am intristat. Si am zambit din nou. Am provocat-o pe Marilena Guduleasa, colega de scris si de intelesuri ale iubirii, la una dintre polemicile noastre cordiale, si ne-am contrazis frumos, cu emotie, cu dragoste. Cu mare dragoste. Apoi le-am rugat pe Dorina Sabau, Liliana Popa, Daniela Radoi, pe Mariana Sebeni, pe profesorul Ion Topolog sa duca tema noastra cat mai aproape de miezul autentic al adevarului.

Da, ne-am ingaduit in final un exercitiu de lux, imaginandu-ne daca iertarile pot fi cumparate. „Cati barbati vin in magazinul vostru de blanuri si incearca sa-si impace sotiile tradate cumparandu-le o haina superba?” am intrebat-o pe draga noastra Cristina Bizu, una dintre patroanele magazinului Gimas din hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov. Iar ea a zambit, discreta, lasand frumusetea hainelor sa spuna povesti despre ispite si despre impacari. Gazda ne-a fost clubul Kasho, iar partenerii carora le multumesc sunt  Vavian Pharma, House of Art, Catena, Tonica, Gimas. Dar ultimele si cele mai emotionte multumiri le-am pastrat pentru muzicienii talentati de la Devas, care ne-au alinat multe dintre intrebarile inimii cu muzica lor divina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Confesiuni

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title