fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Mai pune, Doamne, înc-o zi în august!

de

Eu cred că Dumnezeu a prelungit, deja, luna august cu o zi față de ce-și programase El inițial, atunci când a făcut lumea și-a-mpărțit noroacele între plante, animale, țări, bărbați și femei, oameni bogați și oameni săraci. Așa se face că august e luna paradoxală ale cărei 31 de zile s-au înghesuit suplimentar, între zilele cu doar 30 de rostogoliri între răsărit și apus, luna care te face să salți și-a doua oară pe osciorul degetului mic, întorcându-te în numărătoarea lunilor făcută pe pumnul strâns ale cărui patru culmi ridicate și trei văi mai ridate sau mai pufoase – în funcție de câte de multe numărători ale vieții au trecut peste ele –  sunt în stare să spună atât de mult despre calendarele fiecărui an.

Așa că eu m-am gândit că dacă cineva, cumva, ceva, L-o fi înduplecat altădată să prelungească cea mai frumoasă lună a tuturor calendarelor noastre, poate dacă o să știm cum să-L rugăm, o să se înduplece și de data asta și-o să-i mai pună încă o zi, să fie august luna ale cărei 32 de străluminări de dimineață să mai țină toamna în loc cât pentru o zi de sărbătoare în plus.

La noi, luna august e lună de mare, mare bucurie și de iubire în fiecare zi. E luna în care îl sărbătorim pe Paul, cel vinovat pentru adânca, nesperata și mereu uimitoarea mea poveste de dragoste a ultimului deceniu, pentru viața noastră frumoasă care a început odată cu el, pentru Iza, luminoasa, serena, aducătoarea de zâmbete și de dragoste în familia noastră. Așa că ne ornăm pereții cu decorațiunile pentru Paulfest și ascundem daruri prin toate cotloanele, facem tort cam în fiecare weekend și-i cântăm La mulți ani cam din două în două zile. I-am cumpărat tricouri și o baterie externă pentru telefon, ca să aibă mereu cu ce să mă sune. I-am luat  un trandafir grena, parfumat, pe care l-am plantat în grădină – mai mult pentru mine, dar i l-am făcut lui cadou! Și i-am cumpărat, bineînțeles, produsele bune de la Gerovital Men, tot ce mi s-a părut mai potrivit și mai de folos pentru el, un gel de duș revigorant și un deodorant, pentru diminețile lui mereu grăbite, o spumă bună de ras și produsele de care el pur și simplu s-a îndrăgostit, rămânând uluit de efectul lor magic, cele care conțin acid hialuronic: Fiolele cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men și crema, ah, crema fină, doar un pic parfumată și cu efect instantaneu de netezire, Crema Antirid Acid Hialuronic Gerovital Men, care nu lasă deloc senzația de ten gras.

Eu am râs bucuroasă de uimirea lui după ce a început să le folosească, fiindcă am priceput că dacă noi, doamnele, suntem unse cu toate alifiile si la propriu și la figurat, nu ne mai minunăm chiar așa de tare de efectul vizibil al câte unei creme de calitate, dar cu un bărbat și efectul, și mirarea, sunt la cote înalte, așa cum e întotdeauna bucuria de a dărui ceva de folos unei ființe iubite: un cadou ales cu grijă, care să-i placă și să-i fie de folos sau o speranță că vara s-ar putea prelungi cu o zi, cu o oră, cu o îmbrățișare, cu un sărut în plus. Și apoi să ne fie toamna senină și înaltă, cu parfum de vară indiană și de dragoste mare.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Comentarii

 • La mulți ani! Să avem o toamnă așa cum ne urezi!

  Violeta 2 septembrie 2019 8:52 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title