fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Punct și de la capăt, în fiecare clipă

de

Porunca fiecărui curs sau workshop de spiritualitate și a fiecărui coach sau guru al zilelor noastre este să trăim Acum. Să îmbrățișăm prezentul și să-l ținem strâns, până simțim coastele secundei pârâind în strânsoare. Până sar consoanele din „acum” și rămâne un „au” care geme incert, între plăcere și durere. Clipă prezentă, – frumoasă sau urâtă – tu ești salvarea mea!

Așa se rescrie viața întru fericire.

Probabil de aceea eu am tot fost în căutarea împlinirii, iar asta e o mărturisire rușinoasă, dar curajoasă. Fiindcă am brațe lipsite de vigoare și degete subțiri, iar prezentul mi-a alunecat mereu printre falangele slabe, printre bicepșii imaturi.

Mie îmi zboară adesea gândul la îmbrățișarea de ieri și încă mai colecționez săruturi ca-n cărțile lui Mircea Eliade, din acelea din al căror gust poți trăi cu anii, chiar și-n lagăr, chiar și-n închisoare, chiar și-n pustie. Îmi fuge gândul la drumul de mâine, când voi ajunge iarăși în casa dragostei mele de la București, și deja simt bucuria de-a deschide fereastra către grădina cu trandafiri, chiar dacă știu că „acum”, trandafirii sunt ofiliți. Ba chiar mă trec din când în când fiori ai câte unor vieți trecute și străfulgerări ale unor existențe viitoare, între care inima mea, ca un pendul legat pe lănțișorul de platină al karmei, se leagănă încet, fără să știe unde să se oprească.

Totuși, tehnicile de theta-healing, create de Vianna Stibal, se încheie întotdeauna cu comanda Acum – S-a împlinit. Rugăciunile Petrei deschid portaluri, lumi, energii, frecvențe pe care le ancorează cu aceeași precizare: Acum. Tehnicile de manifestare aduc în clipa de față, în încăpătorul „acum”, orice dorință, intenție sau ideal, pentru a le trăi ca și cum s-ar fi împlinit deja. Iar eu învăț, obișnuindu-mă să mă conectez cu universul întreg, să iau viața de la capăt și la începutul acesta de ianuarie, de an, de felie de soartă proaspătă.

Cum va fi, deci, anul nostru 2023? Așezat în „acum”. Eu am planificat încă o călătorie cu Dara Codescu pe dealul de la Pleașa, unde ne așteaptă mama mea, iar pentru că am stabilit deja că asta vom face, clipa s-a oprit și s-a făcut acum. Eu și Dara suntem deja în excursia noastră către Ultima Sondă…

Tot cu Dara, partenera mea de scris și visare, cea alături de care am semnat două cărți, „Simona” și „Trei proaste” și o antologie cu textele Simonei Catrina, „Damen Tango”, am stabilit deja că vom participa la workshopul de vindecare al Danielei Floroiu și că vom călători împreună pe linia timpului, așa cum am mai făcut-o și altă dată. Cu toții avem acumulări vechi, care ne tulbură prezentul. Acest exercițiu este o șansă remarcabilă de a vindeca răni vechi, de a înțelege de ce am trăit anumite evenimente și, mai ales, de a ne elibera de poverile purtate ani întregi. Am mai participat la cursul acesta și am asistat la răsturnări de situație surprinzătoare, printre ceilalți participanți. Eu însămi am rezolvat probleme pe care le credeam de neînlăturat„, a scris Dara Codescu despre curajul nostru de-a sfida timpul sub supravegherea maestrei Daniela Floroiu, despre îndrăzneala de-a ne ridica împreună deasupra tic-tac-ului de un ceas sau de o viață. (Și în scris, împreună, tot asta facem, iar cărțile noastre sfidează nu doar timpul, ci și moartea).

Și tot la timpul prezent dau știre despre darul celor mai bune produse cosmetice românești, pentru că mă bucur să-mi anunț prietenii că între 3 și 8 ianuarie 2023 poți descoperi în contul de membru farmec.ro cadoul lunii ianuarie, când poți primi o Cremă Regenerantă pentru Mâini Gerovital H3 Classic la comenzi de la 99 lei, deci, dacă îți creezi cont pe farmec.ro , poți avea un fresh start pentru 2023, oprind timpul în loc nu doar cu o alegere valabilă și în trecut, și în viitor, și mai ales în „acum”, dar și cu produse care sfidează trecerea vârstelor, păstrându-ți chipul, mâinile, bucuria din suflet, mereu tinere.

Tot ceea ce îmi doresc am așezat deja în mulțumirea de acum, ca și cum ar fi împlinit deja și adunat în îmbrățișarea prezentului. E început de an, e ceasul bilanțurilor și putem exersa mai bine ca oricând statul pe loc. Punem punct și o luăm de la capăt. Și ideal ar fi să învățăm atât de bine, încât să putem face asta în fiecare clipă. Acum. Să se oprească lumile, orologiile, alunecările noastre printre amintiri din trecut sau din viitor. Să fim mereu tineri și să iubim mereu ca acum. Măreția prezentului să ne dea strălucire, curaj, speranță, bucurie pentru tot ceea ce ESTE!

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Confesiuni

Comentarii

  • Articolul este o lectură profundă și încurajatoare. Într-o lume în care suntem mereu prizonierii trecutului sau visătorii viitorului, este important să ne amintim să trăim prezentul. Articolul ne învață că fiecare clipă este o oportunitate pentru a face o schimbare pozitivă, pentru a învăța și a crește. În loc să trăim într-o lume a regretelelor sau a viselor, putem să ne bucurăm de ceea ce avem în acest moment.

    Cred că este important să ne amintim că fiecare zi este un dar și că suntem norocoși să trăim în această lume minunată. Articolul ne reamintește să apreciem lucrurile mici și să fim recunoscători pentru ceea ce avem. De asemenea, ne încurajează să ne ascultăm inima și să căutăm ceea ce ne face fericiți.

    Faude 16 februarie 2023 13:20 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title