fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Un joc mare de-a ce-a fost bine, ce-a fost rău

de

Eu cred că asta e proba la care suntem supuși în fiecare zi și în fiecare dintre existențele la care ne întoarcem iar și iar. Să reușim să luăm din viață, din oameni, din întâmplările fiecărui drum doar ceea ce este bun și ne e de folos.

Îmi doresc, așa cum ne dorim cu toții, să trăiesc într-o lume în care să fie ușor și frumos. Plicticos de ușor,  previzibil de frumos. Tânjesc, așa cum am mai scris într-o carte întreagă, să găsesc acea splendidă banalitate a iubirii, în tihna căreia să mă cuibăresc și să-mi găsesc bucuria perpetuă. Dar am înțeles că în tot ceea ce facem și în tot ce există avem de ales ce imagine păstrăm pe retină și către ce decidem să privim din nou, și a doua zi. Către lumini sau către umbre. Către dulce sau către amar. Către cer sau către pământ. Către piatră sau către nisip.

Măiestria este să învățăm să păstrăm doar ce e bun pentru noi.

Deși a ajuns vara la jumătate, noi nu am reușit, încă, să plecăm în nicio vacanță. Proiectele profesionale tumultuoase pe care le-am avut de dus la glossy și emoționant sfârșit nu mi-au îngăduit nici măcar cu gândul să gândesc că am putea pleca undeva, departe de presa dezlănțuită. Dar ne-am făcut mici bucurii de vacanță în fiecare zi. Am mâncat pe terasă și am stat afară, în curte, pe iarbă, cu câte o carte bună sau doar, pur și simplu, ca să ne jucăm împreună un joc preferat: Ce-a fost bine, ce-a fost rău… Pentru că, până la urmă, asta e viața. Un joc mare de Ce-a fost bine, ce-a fost rău, în care câștigă cel care a învățat să păstreze pentru el bucuria și să alunge înapoi în univers tristețile, pentru a fi preschimbate în lumină.

Și ca să nu lăsăm nici soarele, atât de iubitul soare pe care îl așteptăm un an întreg, să ne dăruiască altceva decât ce are el mai bun, am avut întotdeauna cu noi, la îndemână, produsele de protecție solară de la Farmec, brandul românesc pe care îl îndrăgim și în care ne încredem pe de-a-ntregul, care să ne îngăduie să ne bucurăm de lumină, fără îngrijorări. Crema Gerovital Derma + de protecție solară pentru copii cu SPF 50, pentru zilele mai arzătoare, o cremă pe care am ales-o pentru că oferă protecție ridicată printr-o asociere bine studiată de filtre solare minerale și organice de ultimă generație; uleiul ușor și parfumat de protecție solară cu SPF 10, pentru zilele umbroase, dar în care am stat, totuși, mult în aer și-n lumină sau chiar și gelul reparator după plajă, folosit seara, după duș, pentru o senzație reconfortantă.

Nu le-am consumat, însă, am mai păstrat puțin din ele și parcă, parcă am mai comanda… Fiindcă ne-am gândit că poate, totuși, când o să reușim să mai evadăm dintre treburi, o să dăm o fugă până la mare, ca să exersăm mai departe jocul de-a ce-a fost bine, ce-a fost rău, privind, cu bucurie, spre orizont, la ieșirea din valurile calde și alegând între meduze și răcoare; nisip fin și scoici; plimbări lungi și șezlonguri odihnitoare; paginile unei cărți bune și cântecele din jur; joacă în soare, sub protecția cremelor bune, sau adăpost sub umbrelă, cu doar un ulei ușor întins pe piele; castelul de nisip și valul care l-a dărâmat.

Până la urmă, despre genul ăsta de alegeri e viața.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title