fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Trupul e o parte din suflet

de

Am ajuns să prețuiesc lucrurile, darurile, miracolele, întâmplările sau înzestrările mele abia după ce le-am pierdut sau am fost pe punctul, alarmant, de a le pierde. Nu știu de ce se întâmplă asta… Parcă nu suntem făcuți pentru cumpătare, iar valorile nerisipirii nu le pricepem cu adevărat înainte să simțim gustul de rugină și sânge al fricii.

Eu am prețuit norocul de-a avea familia mea minunată doar în clipa în care am fost pe buza despărțirii. Am devenit recunoscătoare pentru bunurile materiale pe care le am după ce, văitându-mă că nu am de ajuns, am fost pe punctul să rămân fără absolut nimic. Și am prețuit frumusețea corpului meu și am înțeles cât de norocoasă am fost să mă nasc într-un trup desenat cu milă și iubire abia după ce mi-am stricat, de tot, conturul, armonia, echilibrul, starea de bine.

De-a lungul timpului, m-am îngrășat nu atât pentru că am născut trei copii, ci pentru că, de la un moment dat încolo, nu mi-a mai păsat. Și pielea, părul și ochii mei și-au pierdut strălucirea nu atât de la trecerea anilor, cât de la trecerea speranțelor. Abia într-o zi în care, privindu-mă în oglindă, am intrat în panică realizând că nu mă mai recunosc, am simțit nevoia să mulțumesc pentru cât de drăguță am fost și, în felul acesta, pentru cât de ușor și de posibil îmi este drumul înapoi la frumusețe.

Și după ce considerasem că pot repara sau acoperi cu machiaj tot ceea ce s-a stricat și-mi cumpărasem tot felul de haine fistichii care să acopere ceea ce nu voiam să se vadă, m-am întors cu fața de la clasicul „cum ne vede lumea” la „cum mă văd eu însămi”. Și acesta a fost momentul întoarcerii mele la adevăr, la bucuria mea autentică de a fi bine cu mine.

De-atunci citesc, meditez, învăț și petrec timp în natură și, din trusa mea de speranțe proaspete și de cosmetice bune, le extrag, zi de zi, seară de seară, pe cele care-mi sunt de ajutor. Și pentru că, după ce am reușit, cu mare bucurie, să mă reîntorc la silueta de odinioară, la un ten luminos și la catifeaua din tinerețe a pielii, îmi rămăseseră îngrijorări legate de părul meu deteriorat în prea multele vopsiri și coafări, am descoperit, cu aceeași bucurie, produsele pentru îngrijirea și regenerarea părului de la Gerovital Tratament Expert, dintre care cele cu keratină mi se par absolut miraculoase și îmi sunt, de-acum, nelipsite din baie.

Am iarăși păr lung, blond, frumos, mătăsos. Nu mai e nevoie să mă tund, fiindcă structura firului de păr s-a refăcut complet, de la rădăcină până la vârf. Folosesc șampon regenerant și mască regenerantă cu keratină, fiole cu keratină lichidă pentru tratamentul intensiv și strălucirea părului și fiole din kitul de regenerare pe care le aplic, ca pe o mască, și pe scalp, și pe firul de păr. Și, ca să nu mai ajung niciodată să stric ceea ce am recăpătat cu efort, de-acum înainte folosesc întotdeauna înainte de a-mi aranja părul cu placa sau cu ondulatorul încins, serul termoprotector cu keratină, care nu permite temperaturii ridicate să deterioreze firul de păr.

Și în ceea ce privește frumusețea, și echilibrul, și starea de bine, am învățat ce înseamnă prevenția abia după ce am priceput cât rău am făcut că nu i-am respectat, de la început, regulile. Dar astăzi știu că e nevoie de grijă pentru tot ceea ce avem valoros. Pentru iubirile noastre, pe care n-ar trebui să încetăm nicio secundă să le tratăm ca pe cele mai prețioase miracole ale vieții. Pentru timpul pe care uneori îl pierdem fără noimă. Pentru cuvintele pe care le alungăm în tăceri dincolo de care încep regretele. Pentru zâmbetul nostru, pentru părul nostru, pentru trupul nostru. Trupul ale cărui amănunte ale frumuseții sunt și detalii ale echilibrului, căci nu sufletul e parte din trup, ci trupul o parte, cea mai frumoasă pe care am primit-o în viața asta, din sufletul nostru.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title