fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Și Halloweenul e o sărbătoare a iubirii

de

Știu că, de multe ori, discuțiile din țara noastră au aceeași concluzie: Halloween-ul e o găselniță festivă de import, care nu se potrivește tradițiilor noastre. Dar, de fapt, mesajele tuturor sărbătorilor lumii se întâlnesc într-un spațiu comun, într-un univers al iubirii care nu are nevoie de niciun fel de traducere.

Noi am cinstit sâmbătă Moșii de toamnă, într-o sărbătoare a morților care vorbește despre dragostea noastră care trece dincolo de granițele existenței. Darurile de pe pământ ajung, nu se știe cum, la cei plecați în cer, ofrandele pe care noi le binecuvântăm înainte de a le împărți celor ce au nevoie de ele duc acelora care nu mai sunt, fizic, printre noi, dovezi că nu au fost uitați și că lumina dragostei nu se teme de întunericul dintre stele.

În aceeași zi, occidentalii și toți cei deschiși spre cultura globalizată a bucuriei neîmpărțite de geografie, economie sau politică, au serbat Halloweenul, o dată pe care cei din America Latină o așază în calendare drept Ziua Morților și o serbează cu lumânări și cântece – așa cum am văzut și noi în filmul Coco – splendidissima animație pentru copii din care am avut cu toții atât de mult de învățat, printre șiroaie de lacrimi de plâns, de emoție, de bucurie. (Cum, n-ați văzut Coco?! Neapărat să îl vedeți, alături de copiii voștri, care vor înțelege astfel, în cel mai frumos și emoționant mod cu putință, că sfârșitul nu este acolo unde ne-am învățat noi să credem că ar fi…)

Noi am serbat toate tradițiile laolaltă. Dimineață am împărțit pomeni, iar seara ne-am îmbrăcat în negru, deghizându-ne atât cât ne-a fost la îndemână, și ne-am bucurat că suntem împreună, că suntem sănătoși, că ne iubim.

Eu am încercat mai multe feluri de machiaje – pentru că, de când folosesc produsele AslaVital Mineralactiv, care este gama mea preferată de produse Farmec la care nu renunț niciodată, nu mă mai tem că-mi stric tenul dacă, uneori, atunci când am nevoie pentru un eveniment sau pentru vreo emisiune, îl încarc cu prea mult make-up. Fiindcă știu că, dacă-mi curăț bine tenul și îl hidratez după fiecare machiaj sofisticat, pielea își revine perfect. Iar masca detoxifantă cu cărbune – pe care, de Halloween, o puteți folosi și ca ajutor de bază al machiajelor înspăimântătoare, așa cum am făcut și eu și fetele mele, de mai multe ori – curăță porii în profunzime și detoxifiază tenul, lăsându-l perfect pentru etapele următoare ale tratamentului-ritual: aplicarea fiolelor cu colagen AslaVital, care cresc gradul de hidratare și elasticitate al pielii prin aportul de colagen și elastină, iar seara, înainte de culcare, neapărat, puțină apă micelară cu argilă și crema de netezire a ridurilor tratamente de care, după ce trecem de mai multe ori prin sărbătoarea Halloween-ului, avem tot mai multă nevoie, căci și iubirea lasă urme pe chip, însă sunt urme atât de frumoase, pe care suntem privilegiate să le adăugăm zâmbetului nostru.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Comentarii

  • Ce frumos ai scris! Si eu iubesc Coco…

    Andreea 8 noiembrie 2020 21:05 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title