fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Ne vedem la Venus Fest! Pentru că… noi suntem zeițe

de

Ultima dată am ieșit cu fetele într-o evadare de martie acum vreo 20 de ani. Eu și Simona am primit o invitație într-un club în care băieții făceau striptease, iar noi ne-am dus, mai mult curioase decât bucuroase. Însă aș minți dacă n-aș recunoaște că ne-a plăcut la nebunie și că ne-am simțit libere, frumoase, obraznice, nonconformiste – așa cum nu ni se întâmpla prea des în existența noastră destul de previzibilă în restul timpului petrecut printre convenții și obligații profesionale.

De alte mari petreceri sub semnul mărțișorului nu-mi amintesc. Poate că au mai fost, dar nu atât de spectaculoase cât să le țin minte. Dar sunt convinsă că voi ține minte Venus Fest, festivalul zeițelor, pentru că e o întâlnire așa cum am visat de multă vreme și sunt nespus de recunoscătoare Corinei Bernschutz Marinca, fondatoarea proiectului Venus din București, pentru că a inventat un asemenea prilej de întâlnire și redescoperire pentru fiecare dintre noi.

Nu, striptease nu va fi, dar vor fi toate bucuriile de care am nevoie în etapa asta de viață. Va fi bucurie, distracție, învățare, vindecare. Vor fi muzică, dans, emoție, conversații cu miez. Și nu pentru că voi fi și eu acolo vă chem și vă îndemn să veniți – deși sunt nespus de bucuroasă și de recunoscătoare pentru toate întâlnirile noastre posibile – ci pentru că sunt sigură că va fi, și pentru voi, o zi mai frumoasă decât oricare alta petrecută alături de prietene.

Duminică, la Venus Fest, ziua începe magic, cu o întâlnire cu marele profesor Dumitru Constantin Dulcan, lider al spiritualității și al științei, deopotrivă, care ne va împărtăși viziunea sa asupra feminității, apoi cu o perspectivă astrologică asupra vremurilor pe care le trăim primită în dar din partea fascinantului astrolog și numerolog Valeriu Pănoiu… Vin la rând conversații și  meditații de accesare a arhetipului feminin superior cu minunata profesoară de respirație conștientă și maestră reiki Michelle Pacheco, curățare prin sunete de boluri tibetane atinse și făcute să cânte cu grație de Cătălin Marinca, discuții despre integrarea sacrului feminin în cotidian cu coach Andreea Ionescu și o binevenită clarificare asupra stereotipurilor de gen făcută de profesoara Oana Băluță – mai zeiță ca noi toate la un loc, căci e o femeie pe care o poți urma până la capătul lumii.

Și cu mândrie spun că sunt, la rându-mi, realizatoarea și moderatoarea a două paneluri de discuții, după-amiaza. Cel dintâi, de la ora 15.45, răspunde, din cât mai multe unghiuri, întrebării Cum devenim femei?… Alături de mine se vor afla trei doamne absolut extraordinare, care schimbă lumea în bine prin tot ceea ce fac: Sandra Ecobescu, filologă, antreprenoare culturală, președinta Fundației Calea Victoriei, Andreea Ionescu, coach, trainer și jurnalistă și Daniela Nane (cea mai frumoasă dintre pământene!), actriță și profesoară de actorie. Simone de Beauvoire spunea că nu ne naștem, ci devenim femei. Eu, femeie asumată și implicată în tot ceea ce înseamnă devenirea nobilă a femininelor lumii, o cred, așa că am căutat întrebări potrivite pentru răspunsuri iscusite, care să vă inspire și să vă bucure și care să vă ajute să vă găsiți mai ușor drumul și propriile limanuri ale feminității.

În cel de-al doilea panel de la Venus Fest pe care îl realizez, de la ora 16.45, (după ce extraordinarul Alexandru Răducanu, fondatorul Canal 33 ne va vorbi despre curajul de a schimba lumea), vorbim despre maternitate și despre eternitate, despre felul în care creștem ca femei odată cu copiii noștri, învățând de la ei în timp ce ei învață de la noi, despre cum reușim să ne iubim copiii altfel decât ne-au iubit părinții noștri, și despre cum alegem fericirea în locul vinovăției… Îmi vor fi alături alte trei femei uimitoare, pe care le admir enorm: Georgiana Spătaru, fondatoarea proiectului Exerciții de fericire, a taberelor Mamă-fiică și a cursurilor pentru copii C.R.E.S.C., Cristina Nichita, sociolog, militantă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, fondatoare și creatoare a casei de modă Nichi – Cristina Nichita și tânăra și extraordinar de talentata artistă Raluca Blejușcă, muziciană, fostă componentă a trupei Angels și mamă a cinci copii. Sunt fericită să anunț în premieră și că discuțiile vor fi urmate de două surprize splendide, una sosită de pe tărâmul modei, de care e răspunzătoare, desigur, Cristina Nichita, iar cealaltă muzicală, căci este cu noi Raluca Blejușcă și ar fi fost păcat să nu ne bucurăm de glasul ei splendid și de cel mai frumos cântec al ei.

Iar apoi, ca să încheiem cu enormă bucurie și emoție durabilă o zi aleasă în calendarele feminității noastre, tot eu îl voi chema în scenă, la 18.30, pe adoratul, talentatul, minunatul Adrian Naidin și quartetul care-l însoțește, promițându-vă că Adrian, violoncelul său magic și colegii săi talentați vor aduce în Sala Radio vibrația luminii, a iubirii, a încrederii în miracolul din noi, așa cum reușesc la fiecare dintre concertele lor.

„Te iubesc și te aștept oricât. Totuși, grăbește-te, vorba lui Leonida Neamțu… (Mi-aduc aminte cât râdeam împreună de formula asta: „Te aștept oricât. Totuși, grăbește-te”. Între timp, am uitat să râd, în schimb știu să plâng ca o campioană. Sunt această Gabi Szabo a bocitului de cursă lungă. Dar nu renunț, am să învăț să fiu fericită și am să te învăț și pe tine. Noi suntem mai presus de încâlcelile astea, noi suntem zeițe. Te ador.”– îi scriam Simonei într-una dintre „confidențele fictive” din romanul meu Noi suntem zeițe pe care l-am publicat în urmă cu 12 ani.

Vă scriu astăzi că vă iubesc și vă aștept oricât, totuși, grăbiți-vă!!! Venus Fest este duminica aceasta, pe 24 martie, și vă promit că niciuna dintre cele care vor accepta invitația mea nu va regreta că a ales să ne petrecem duminica împreună, într-un loc în care, așa cum spune sloganul festivalului creat de Corina Bernschutz-Marinca, vii cum te știi și pleci zeiță!

Mai puteți găsi bilete aici: Bilete VenusFest

 

 

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Tag-uri:
· ·
Categorii:
Confesiuni

Comentarii

 • Felicitări organizatorilor la mai multe ediții.

  Băluța georgeta 26 martie 2019 18:36 Răspunde
  • Multumesc, Georgeta, felicitari scumpei Corina Bernschutz Marinca, ea a dus greul acestui eveniment!

   Alice Năstase Buciuta 27 martie 2019 16:03 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title