fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Aniversările mele

de

Nu mi-am făcut, cred, niciodată, aniversări memorabile. Am avut câțiva ani în care nu mi-am serbat deloc ziua de naștere, iar o petrecere mare, fastuoasă, n-am făcut nicicând. Îmi place să cred că e semn de tinerețe, fiindcă mi se pare mereu că o să pot serba și anul viitor, și peste doi ani – nu-i nicio grabă – deși, de când am trecut de 40 de ani, ar fi îndreptățit să mă mai și grăbesc.

În schimb, oricât de grele ar fi fost epocile traversate, petrecerea aniversară a revistei am făcut-o mereu. Nu m-am îndurat să las să treacă anul fără să spun cu glas tare că revista mea face parte din destinul și din vocația mea, că nu e un simplu job, ci o bucată de suflet și că poate taina asta o face să reziste pe piață, adunând în ea scriituri valoroase, condeie dăruite cu har, texte scrise fără fățărnicie. Pentru că despre asta e vorba în Marea Dragoste, despre a cere mult de la viață. De ce să te mulțumești cu puțin, de ce să faci pe jumătate ceea ce poți realiza pe de-a-ntregul, de ce să fii mediocru atunci când poți fi cea mai bună versiune a ta? De ce să te mulțumești cu iubiri mințite, blazate, înșelate, când pentru fiecare suflet curat există o mare dragoste?

Am aniversat luni seară, pe 23 mai 2016, 11 ani de la apariția pe piață a revistei Tango. Mi-au fost alături, cu neasemuită generozitate, cei mai dragi și mai buni prieteni, ajutându-mă să duc la bun sfârșit un demers pentru care alții cheltuiesc averi și pun în mișcare aparate organizatorice vaste. În loc de hostesse, Ilona și colegii ei au condus oamenii la mese și le-au înmânat cadourile la sfârșit. Colega mea de blog, Ioana Revnic, prietena mea Jeni și colega ei Ioana s-au oferit să ajute, să așeze, să reașeze – iar eu le-am acceptat ajutorul, fiindcă nu știu ce m-aș fi făcut fără ele. Cealaltă bloggeriță talentată a site-ului nostru, Iulia Miclea, s-a dat peste cap și ne-a făcut iute daruri de roll-up-uri noi, frumoase, luminoase, atât de folositoare. Prietenii buni ai soțului meu, Mihai Poziumschi și Simion Mechno, alături de Paul, au instalat roll-up-urile, bannerele, spiderele, luminile, iar apoi au avut grijă să surprindă minunea în fotografii superbe. Liza Panait, cu noblețea ei desăvârșită, mi-a făcut o rochie fină și simplă, așa cum visasem mereu, chiar în ziua petrecerii, fiindcă nu-mi mai rămăsese nicio clipă mai înainte, apoi mi-a agățat la gât un șirag de perle fine, care m-au făcut să mă simt elegantă, pregătită… Cristina Grama și colegii ei talentați de la Fason ne-au coafat și ne-au machiat, pe mine și pe Simona; Roxana Gabor-Iliescu, ținând-o într-o mână pe splendida ei mezină, Suria, și în cealaltă telefonul, m-a ajutat să rezolv ultimele detalii, apoi a prezentat evenimentul cu har, cu umor, cu emoție. Mirela Retegan l-a rugat pe colegul ei de la Petrecăreții, s-o acompanieze pe Fetița Zurli în cea mai spectaculoasă și valoroasă formă de animație pentru copii pe care ea însăși, Mirela, a inventat-o. Iar Anca Mitu, întemeietoarea curajoasă a Privileg Catering și deținătoarea Clubului Cortina, ne-a comandat pentru grădina ei de vis nu doar cele mai potrivite aranjamente de mese, fotolii și flori, ci și un apus nesemuit de frumos, pe care cel mai însemnat complice al poveștii noastre, Dumnezeu însuși, îl pregătise pentru aniversare.

Și apoi a început petrecerea, într-o atmosferă de basm, în care oamenii au simțit energia calmă a locului și bunătatea celor veniți acolo nu din obligație, ci de drag.

Oameni care nu merg, în mod obișnuit, la evenimente, ne-au făcut onoarea să vină pentru noi, ca un semn de iubire. Luminița Anghel, Ana și Mircea Baniciu, Anca Țurcașiu, Oana și Robert Turcescu, muzicienii Ana-Maria Avram și Iancu Dumitrescu, soții Mihaela și Adrian Miroiu, soții Viorica și Constantin Chiurciu, Otilia Mantelers – și mă opresc aici, pentru că nu pot spune toate numele dragi ale personalităților care ne-au fost alături – sunt doar primii care îmi vin în minte, cu recunoștință. Pentru copii, Radu de la Petrecăreții și adorata Fetiță Zurli, alături de Zdrăngănel, au încins o petrecere neasemuit de frumoasă. Iar pentru noi, cei mari, momentele artistice au fost daruri de suflet și reîntâlniri cu Claudia Pavel și Ana Cebotari.

O iubesc pe Claudia Pavel cu iubire venită de dinainte de-a ne fi cunoscut. Ea a cântat superb pentru noi, și anul acesta, ca și anul trecut, împreună cu colegul ei, talentatul muzician Alexandru Luft. Minunata Ana Cebotari, eroina de copertă a ediției noastre de mai, a fugit de la o repetiție, împreună cu doi muzicieni din Mundi Colour, și a vrăjit asistența, arătând oaspeților noștri încă o dată că personalitățile pe care le prezentăm cititorilor noștri sunt valori autentice, demne de a fi cunoscute și admirate din tot sufletul. Iar buna și harnica Alina Răducan de la Sweet-Moments, care pregătise tortul și cele mai bune prăjituri din lume, în noaptea dinaintea petrecerii, a fost alături de noi până la capăt, capăt de noapte înaltă, cu stele oglindite în apele lacului, cu tremur de valuri și de bucurie pentru marea noastră întâlnire de dragoste.

Aș mai avea multe mulțumiri, pentru fiecare dintre colegii mei (adorata mea Simona Catrina care e suflet din sufletul meu, scumpele Roxana Gabor-Iliescu, Rodica Pucă, Irina Botezatu, Mirela Vescan, Iulia Filip, Carmen Voinea Răducanu, Anca Rădulescu, Petruța Gurau, Raluca Mohora, Petruța Tașcă, Dani Dumitrescu, Ioana Revnic, Iulia Miclea), pentru fiecare dintre oaspeții noștri, pentru fiecare dintre cei care ne-au ajutat, pentru mama mea care, în acești unsprezece ani de tango și de iubire, mi-a fost alături pentru prima dată la un asemenea eveniment. Și mai ales vouă, celor care, aplecându-vă cu generozitate asupra cuvintelor mele, luându-mă în seamă și în serios, îmi dăruiți curaj și lumină pentru mâine. Soarele meu răsare și din întâlnirile noastre din ziua de mai înainte.

Vă mulțumesc tuturor, vă iubesc!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categorii:
Comentarii

Comentarii

 • La mulți ani, Marea Dragoste! La mulți ani, Alice! Te îmbrățișez!

  Alexandra Bohan 26 mai 2016 13:04 Răspunde
 • Marea Dragoste fie cu voi mereu! La multi ani!
  La multi ani, Alice!
  Multumim si te iubim!!!!

  Daniela 26 mai 2016 15:31 Răspunde
 • Alice, ce vrednica esti!
  De ani buni citesc cu bucurie despre aniversarile revistei. Si- mi plac asa de mult pozele, de parca m- as afla si eu acolo 🙂

  La multi ani, revistei tale! Revistei voastre! Revistei noastre de suflet!

  camellia 26 mai 2016 15:41 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title