fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Echilibrul loialității. Între datorie și bucurie

de

Ieri, de ziua României, printre alte manifestări de sărbătoare, s-a vorbit mult despre loialitate. Despre iubirile care se cresc, se păstrează, se ocrotesc sau se îndură până la capăt. Despre iubirea dintr-un cuplu în care, uneori, e complicat. Sau despre iubirea pentru o țară în care uneori, adeseori, e greu, e nepermis de greu.

S-a vorbit și despre alegerile care îți validează fidelitatea.

Alegi, lună de lună, an de an, aceeași țară, aceiași concetățeni, ca și cum ăsta ți-ar fi destinul. Alegi, zi de zi, același om, ca și cum atunci l-ai fi întâlnit și te-ai fi îndrăgostit de el. Alegi, mereu, drumuri care să-i fie de folos și celui alături de care mergi, nu doar ție. Alegi produsele, serviciile, resursele care să îi ajute pe cei de lângă tine și țara în care ai ales să viețuiești.

Cât de mult, însă, pot să se extindă baierele loialității? Eu cred că doar atâta timp cât se păstrează un echilibru între datorie și bucurie. Între onoare și valoare. Atâta timp cât aura obiectului fidelității tale are în compoziția ei și iubire, nu doar obligație.

Rămânem într-o relație de cuplu sau de prietenie atâta timp cât, chiar dacă nu ne e ușor, clipele de drag împărtășit sunt mai multe sau poate doar mai adânci decât cele de obidă. Rămânem într-un loc, fie el cartier, oraș sau țară, câtă vreme „acasă” înseamnă mai mult entuziasm decât părere de rău sau senzație de nenoroc. Și optăm din patriotism sau din fidelitate pentru acele produse, servicii, resurse, drumuri care ni se par a fi alegerea corectă, dar o facem atâta timp cât știu că ne fac bine și ne duc, chiar și mai pe ocolite, către bine. Pentru că nu ne putem strica viața din politețe și nici ruina sănătatea, fericirea, frumusețea, doar de dragul de-a alege în numele unui bine exterior.

De aceea, da, e minunat să rămânem aici, atâta timp cât în țară avem mai multe bucurii decât am avea în lumea largă. Și ar fi folositor să creștem brandul Made in Romania și să cumpărăm, cu fidelitate, doar produsele create pe pământ românesc. Dar asta nu se poate decât atâta vreme cât vom crede în mod profund în gestul nostru, în decizia noastră.

Eu cumpăr din piață și din magazine doar produsele autohtone în care am încredere. Pentru că alegerile acestea se vor dovedi, în timp, vitale pentru sănătatea mea și pentru felul în care mă simt. Mânânc roșii din grădina mamei și sărut lalelele de pe tarlaua mea. Iar în ceea ce privește îngrijirea, așez pe obraz cremele și fardurile fine de la Farmec sau Gerovital, nu din mândrie de țară, deși poate că și asta contribuie la starea mea de bine, ci în primul rând pentru că sunt bune și le simt efectele, întinerind și întorcându-mă, datorită lor, la prospețime și la frumusețe.

Un brand înseamnă, înainte de toate, nu un logo, nu un nume bine găsit, ci o legătură creată între produsul ales și cel care îl alege. Gerovital, Farmec sau alte nume de branduri românești valoroase merită să fie alese nu doar din loialitate, căci loialitatea nedublată de eficiență e doar o vorbă goală, ci pentru că ele aduc bucurie, aduc frumusețe, aduc mândrie, aduc sănătate, aduc iubire. Aici stă echilibrul loialității. În finul balans dintre onoare și valoare. Între datorie și bucurie. Iar despre toate acestea vorbim atunci când vine vorba despre felul în care ne alegem țara în care trăim, și produsele ei bune, și lucrurile care contează în ea.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Beauty Monday

Comentarii

  • Am mare incredere in produsele Gerovital,sunt de o calitate superioara si raportul pret/calitate este imbatabil.Le folosesc de multi ani si raman fidela pentru rezultatul obtinut.
    Sunt de acord sa dam o sansa unor produse autohtone in cazul in care este ceea ce cautam,altfel ar fi un sacrificiu inutil.Rezista doar produsele care si-au ales bine tinta.

    Patriotismul a ramas,, intepenit,,la generatia parintilor/bunicilor mei,niste copii (EROI)care si-au dat viata pentru eliberarea tarii de sub ocupatie ,pentru demnitate si siguranta pamantului pe care il stapaneau……..patriotismul a murit impreuna cu ei…………..

    Muza 2 decembrie 2019 22:36 Răspunde
  • Din fericire, patriotismul nu mai înseamnă a-ți da viața pentru țară într-un război! În prezent, a fi patriot cred că înseamnă a te comporta civilizat și a păstra curat locul în care trăiești- casa, localitatea-, a-l înfrumuseța chiar printr-o contribuție proprie, mai mare sau mai mică (socială sau emoțională), a cunoaște personalități de valoare din cultura română, înaintași ori contemporani, a vota inteligent cu gândul la viitor și la copii.

    Violeta 4 decembrie 2019 9:00 Răspunde
    • Da, Violeta, suntem norocosi ca am iesit dintre granitele sacrificiului in numele patriotismului. Putem sa fim patrioti cu intelepciune, cu bucurie, cu seninatate.

      Alice Năstase Buciuta 4 decembrie 2019 16:11 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title