fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Când îmi chem îngerii, ei vin

de

În viețile noastre întâmplările se înlănțuie unele de altele și se fac drum pe marginea sau în mijlocul căruia răsar pomi, flori, buruieni, lumini, umbre, iubiri, trădări, căutări, obstacole, izvoare cu apă, prăpăstii sau poduri… Și drumul nostru construit pas cu pas devine destin.

Nici nu mai știu să desenez pașii care m-au adus până la îmbrățișarea Andreei Tamaș, autoarea proiectului de aniversări caritabile Dăruiește ziua ta, care mi-a făcut cea mai frumoasă petrecere aniversară de care am avut parte vreodată. Cred că Oana Voiculeț i-a vorbit despre mine, iar eu am cunoscut-o pe Oana prin intermediul Luizei Willems, de la Family Fashion, pe care am întâlnit-o la un eveniment frumos al Laviniei Rașcă…

Îmi mai dăruisem ziua de naștere în urmă cu doi ani, în proiectul absolut minunat al băieților de la Galantom, care organizează aniversări caritabile virtuale. Strânsesem atunci bani pentru buna, adorata mea Simona Catrina, în timp ce oamenii îi dăruiau oricum bani și cuvinte de recunoștință și încurajare care să o ajute să meargă mai departe pe drumul spre vindecare. (Și n-am să le pot mulțumi niciodată îndeajuns prietenilor de la Galantom pentru ajutor, dar o fac, în gând și în rugăciune, mereu…) Apoi, în urmă cu un an, pur și simplu nu-mi amintesc deloc cum a fost ziua mea, atât de greu, de urât, de trist și de apăsător a fost în perioada de după pierderea ei, a zeiței mele…

Însă anul acesta viața s-a așezat astfel, încât mi-au ieșit în cale oameni-îngeri care mi-au spus că e timpul să merg mai departe și să-mi las suferința în urmă. Să-mi șterg lacrimile tristeții și să fac loc pe obrazul meu altora, curate, de bucurie. Și pentru că orice asemenea revelație trebuie sărbătorită, trecerea în noua bucată de viață s-a făcut fastuos, cu o petrecere de aniversare cum n-am mai avut alta vreodată.

Totul a fost splendid! Dar recunosc că am fost copleșită, în primul rând, de frumusețea, de delicatețea și de forța femeilor care erau acolo. Femei splendide, femei realizate, femei iubite, femei care știu să iubească, femei luminoase, femei curajoase, femei în a căror putere delicată mă regăsesc și mă oglindesc. Femei-înger, femei-vraci, femei-alchimiste de suflete, femei care schimbă lumea prin iubire. Femei care mă ajută să nu mă mai mir atunci când, de exemplu, îl aud pe Neale Donald Walsh, autorul cărților Conversații cu Dumnezeu, spunând She despre God, atunci când povestește cum Ea i-a vorbit… Femei în a căror îmbrățișare m-am cuibărit sau am plâns de emoție, pe care le-am privit cu iubire și cu recunoștință pentru că îmi sunt alături și la bine, nu doar la greu, femei lângă care am simțit că, Doamne-Dumnezeule, bărbat sau femeie de-ai fi! noi toate, laolaltă chiar putem împărăți și vindeca lumea. Și au fost și câțiva bărbați extraordinari, veniți fie din iubire pentru femeile de alături, fie din iubire pentru lumea asta atât de frumoasă, atât de uimitoare, atât de surprinzătoare. Bărbați speciali, fini, fără complexe, fără frici. Bărbații noștri.

Cum a fost? Aș putea povesti pagini și pagini în șir… Sub umbrelele colorate de pe superba terasă Acuarela Bistro s-au adunat toți prietenii mei dragi, cei mai mulți dintre ei îmbrăcați în haine albe și, în loc de cadouri, așa cum i-am rugat, au făcut donații către Asociația Autism și Terapii Complementare din Curtea de Argeș, acolo unde activează Andreea Tamaș și colegii ei minunați. Într-un decor feeric, cu flori albe și aripi de înger, creat de Botez Tematic by Alexandra Nițu, – mereu surâzătoarea și inspirata Alexandra Nițu! – avându-i alături pe partenerii dragi de la Concediu.com, care însoțesc acest proiect extraordinar de mai multe ediții și care au dorit să îmi fie și mie alături și cărora le mulțumesc în mod special, cu gustări ispititoare de la Foodie Family by Monica Roșu, cu prăjituri atât de delicioase, încât nu le mai pot uita gustul, făcute de mâinile harnice și pricepute ale Denissei Popa de la Desert by Deniss și un tort absolut delicios de la Cofetăria Christine, cea specializată în prăjituri fine, după rețete franțuzești, cu buchete de fructe proaspete de la Buchete Delicioase și cu cel mai bun vin din lume, singurul vin care face parte cu adevărat din viața mea, cel de la Domeniul Coroanei Segarcea, al unei podgorii îngrijite și conduse de o femeie în a cărei admirație sunt de ani și ani de zile, doamna Cornelia Anghel, am avut o aniversare splendidă, memorabilă, plină de o vibrație a bunătății și a frumuseții.

„Vă spun un secret: când îmi chem îngerii, ei vin și mă ocrotesc cu aripile lor albe”, le-am spus invitaților mei nespus de dragi, îndemnându-i să facă la fel și să se lase mereu în paza binelui și în lumina iubirii. Și deși de douăzeci de ani încoace țin discursuri în care știu să-mi strunesc emoțiile ca pe niște cai nărăvași, de data asta am plâns, în fața tuturor, când le-am spus că le mulțumesc pentru tot ceea ce simt față de ei și pentru tot ceea ce ei simt față de mine.

Și am avut daruri artistice absolut speciale de la Cristian Buică, artistul folk cel mai drag al anilor noștri din Cenaclul Flacăra, care a cântat pentru mine câteva cântece pline de har și de lumină, de la muzicienii extraordinari, Gabriel Stănescu și Marta Băceanu, care împreună așază pe note La Pasion de una Rosa, hipnotizând, pur și simplu, publicul, de la magiciana supertalentată Cristina Strecopitov, care ne-a uluit pe toți cu puterea ei de a vrăji publicul, de la Loredana Topciu, îngerașă cu aripi albe care i-a ținut pe copiii noștri într-o nesfârșită bucurie, purtându-i printre jocuri, cântece, picturi desenate cu măiestrie pe obraz și baloane pregătite să zboare aproape la fel de sus ca visele, de la talentatul și dragul Marian Răducu, care a prezentat tombola noastră, venit în costum de pirat de la o altă petrecere, pentru copii, căci el este sufletul petrecerilor celor mici, dar e o bucurie reală să îl întâlnești, oriunde s-ar afla …

Iar în timp ce prietena mea din alte vieți Roxana Gabor-Iliescu întorcea cu mâinile ei bune cărți cu mesaje de la îngeri, iar îngerul drag al vieții mele Daniela Floroiu era acolo, veghindu-mă cu lumina ei, am împărțit ca daruri îngerași de turtă dulce, cu aripi moi și parfum de scorțișoară oferiți tuturor oaspeților de Giulia Hărănguș de la Giuli’s Art, premii pentru tombolă de la Suculent Urban, cărți superbe de la Editura Cununi de Stele, prin intermediul prietenei mele dragi Carmen Mușat Coman, și alte cărți splendide aduse în dar pentru oaspeții mei de poeții adorați Constantin Preda și fiul său Constantin Romulus Preda, cadouri frumoase de la The Handmade Flavour, AMA Doll, Pahare de nuntă pictate- ARTelier by Liynda, ateliere olfactive de la Artizanii Olfactivi și cele mai frumoase coronițe din flori împletite de partenerii foarte dragi de la Atelierele Ilbah, oameni minunați întâlniți de curând la pictorialul cu Ioana Lee apărut în ediția de august a revistei noastre, care ne-au fost alături și acum, la aniversarea #DăruieșteZiuaTa, prinzându-mi o floare în păr și împletind pentru toate invitatele dragi coronițe din flori splendide de orhidee… Și toate acestea au fost imortalizate în fotografii de neuitat de adoratul meu Paul Buciuta, de fiul său, Matei Buciuta, care i-a dat o mână de ajutor, și de fetele talentate Alina și Alexandra de la PictureThis, care au căutat să fotografieze mai ales cupluri și de tinerii minunați de la Căsuța cu Amintiri- Cabina Foto, unde oamenii au intrat în jocul zâmbetelor și și-au făcut fotografii de neuitat…

N-am nicio îndoială că a fost cea mai frumoasă aniversare a mea de până acum și deja știu că vor urma și altele, cel puțin la fel de frumoase. Pentru că, încet-încet, mă reînvăț cu miracolul, cu bucuria, cu speranța, cu credința că viața ne oferă tot ceea ce ne dorim și că merităm tot ceea ce credem.

Mai multe FOTOGRAFII AICI 

și Aici:

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Confesiuni

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title