fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Frumusețea e un noroc? Sau un pas în evoluția noastră?

de

Am cunoscut, prin natura profesiei mele, mulți oameni cu destine excepționale. Până la urmă, când ești jurnalist, doar către astfel de oameni te îndrepți, fiindcă nici știrile, nici interviurile, nici reportajele nu se nasc din întâlnirile cu oameni care, dacă pot să mă exprim așa, n-au făcut mare brânză. Dar mă mir în continuare și mă bucur de fiecare dată să descopăr prospețimea, bunul gust și mai ales bunul simț, o valoare tot mai pierdută din vedere.

Am participat zilele trecute la conferința de presă organizată de Farmec pentru a lansa vârful inovației sale pe segmentul antirid, Gerovital H3 Evolution Perfect Look – o gamă de produse excepționale, cu o formulă inovatoare, compusă din acid hialuronic 4D și ulei natural de trandafir sălbatic – și pentru a anunța noua ambasadoare a acestei game: Catrinel Menghia.

Dincolo de lansarea spectaculoasă, într-un studio virtual năucitor de performant, care a recreat universul plin de culoare și vibrație din spotul Gerovital H3 Evolution Perfect Look, dialogul cu vedeta româno-italiană m-a făcut să mă gândesc încă o dată cât de departe putem urca pe treptele evoluției și, până la urmă, care este limanul către care tindem?

Înainte de orice altceva, am remarcat că femeile îngrijite, pe măsură ce înaintează în vârstă, devin tot mai frumoase. E un paradox, dar până și Catrinel Meghia, care a fost dintotdeauna o splendoare de fată, e mai frumoasă acum, la 35 de ani, decât era în adolescență, atunci când a început o carieră în modeling și a ajuns în atenția presei. Nu voi nega niciodată farmecul inegalabil al vârstelor dintâi – prospețimea tinereții este un atu de neatins – însă atunci când știi cine ești, ce dorești și când, desigur, te îngrijești cu produse bune, cu hrană de calitate, cu apă bună, cu somn de frumusețe și bunătate în orele de veghe, frumusețea se așază pe chip într-un echilibru desăvârșit, culmea!, mai ales odată cu trecerea anilor.

Desigur, povestea lui Catrinel Menghia e, dincolo de perseverența din fiecare pas făcut, și o poveste de noroc. Înainte de toate, pentru că e într-adevăr un noroc să te naști frumoasă, iar frumusețea îți deschide cu ușurință uși de care o femeie născută cu mai puține atuuri fizice nici măcar nu se va apropia vreodată. E un lucru pe care trebuie să-l recunoaștem și să-l acceptăm așa cum este, pentru că nu îl putem schimba. Singurul lucru pe care îl putem schimba este felul în care învățăm să ne îngrijim, accentuându-ne trăsăturile frumoase, estompându-le pe cele mai puțin echilibrate și având grijă să dăm voie anilor doar să ne înțelepțească, nu și să ne îmbătrânească. Apoi, este o poveste de noroc, pentru că viața i-a deschis oportunități de care ea a știut să se bucure și pe care le-a apreciat la justa valoare. Cred că celor nerecunoscători, viața nu le mai face daruri la infinit…

“Eu mă regăsesc în această ipostază a femeii mereu în mișcare, care-și urmează viața și devine tot mai armonioasă pe măsură ce evoluează. Nu am forțat niciodată lucrurile, nu am avut o ambiție dusă la extrem, dimpotrivă, sunt recunoscătoare pentru ce primesc și am mers înainte fără să-mi pierd identitatea. Cred că este cel mai important lucru să faci pași în față în mod constant și să-ți păstrezi identitatea pe tot parcursul evoluției” – a declarat Catrinel Menghia, cu naturalețe.

Tot o poveste despre naturalețe și despre firesc a fost și aceea spusă de Catrinel despre ziua petrecută la Cannes împreună cu regizorul Cristan Mungiu, Steven Spielberg și Nicole Kidman.

Nu vorbisem cu Cristi de foarte mulți ani, dar am primit un email, în care îmi spunea că ar fi interesat să vorbească cu mine pentru un proiect și mă întreba dacă putem să ne vedem la Cannes. I-am spus că pentru mine este un festival foarte important, la care nu aș vrea doar să defilez cu rochia superbă plătită de nu știu ce designer… și că nu cred că aș veni, dar dacă el spune că vrea să vorbim pentru un proiect… A insistat.

Țin minte că îmi ceruse să îi acord o zi întreagă, să nu mă machiez, să nu port tocuri, am înțeles de ce, după aceea… Ne-am îndreptat spre festival, și acolo a bătut la ușa unui birou și Steven Spielberg ne-a deschis ușa. Vă dați seama că nu-mi venea să cred ce se întâmpla! am văzut toate persoanele din juriu care erau acolo și mă așteptau.

Nicole Kidman era și ea acolo și, ca să fim la aceeași înălțime, ea fiind foarte înaltă, și-a dat tocurile jos. Mi-a spus că vrea să se uite în ochii mei… A fost copleșitor. Și am petrecut cu ei o zi fantastică, am stat ca între prieteni, nu a fost deloc ca o zi de muncă…

Nu am vorbit cu Cristian despre acest eveniment deloc, dar cred că l-au întrebat dacă și-ar dori să aducă pe cineva apropiat și să-i ofere în dar o zi inedită, și el atunci s-a gândit la mine, știa că am început cinematografia în Italia și s-a gândit să-mi facă acest cadou.

Seara am discutat despre rolul pe care voia să mi-l propună, am vorbit despre proiectul pe care îl avea el în minte și pe care urma să-l facă, dar, din păcate, mi-a spus că sunt prea frumoasă pentru proiectul lui și că am și un accent italian… Eu am insistat, am spus că vreau să dau o probă. Și atunci mi-a dezvăluit că el nici nu dă probe, ci face foarte multe lecturi. Mi s-a părut foarte interesant. Și am rămas cu această experiență, pentru mine a fost foarte mult ceea ce s-a întâmplat în ziua aceea, a fost foarte mult să văd cum se comportau acei actori și regizori atât de importanți, cât de umani și de prietenoși erau.

Totuși, un alt film important al unui regizor român avea să-și găsească în Catrinel actrița perfectă: La Gomera, filmul lui Corneliu Porumboiu… Tot Cristian Mungiu a fost aducătorul veștii bune: „Cristian m-a sunat și mi-a destăinuit, dinainte, acest lucru. Dar m-a rugat: «Să nu-i spui că ți-am zis înainte, vezi că Corneliu are un proiect superb, cred că ești perfectă, o să-i spun că tu ești actrița ideală pentru el.» Bineînțeles, apoi am dat probe, a fost totul ok și am realizat proiectul La Gomera. Deci Cristian a avut… mână bună, cum se spune.”

M-a înduioșat și felul în care Catrinel a povestit despre asocierea ei cu brandul Gerovital, pe care noi toate, în România, îl îndrăgim atât de mult:

“Am îndrăgit întotdeauna acest produs, pentru că am crescut, practic, văzând-o pe mama mea care se demachia cu lăptișor de matcă. Am o legătură emoțională profundă cu acest brand. Când derulez amintirile din copilăria mea, o văd pe mama folosind produsele Farmec. După atâția ani, am ajuns să le folosesc și eu și, mai mult decât atât, să fiu ambasadorul mărcii Gerovital H3 Evolution în lume. Este un brand românesc care a evoluat frumos, care nu a investit foarte mult în marketing, ci s-a concentrat foarte mult pe produse.”

M-a impresionat, pentru că am constat prin cuvintele ei ceva important și pentru mine și fetele mele: creștem proiectându-ne frumusețea în frumusețea mamei. Felul mamei de a se îngriji se repercutează, peste ani, în felul fiicelor de a-și prețui frumusețea. Iar uimirea pe care o avem uneori văzând cât de mult ajung fiicele să semene cu mamele are legătură, cred, nu doar cu genetica, ci și cu aceste ritualuri simple și cu efect durabil legat de curățarea tenului, de alegerea celor mai bune produse care să țină în loc efectele anilor, de timpul pe care ni-l dăruim nouă, mai presus de miturile grabei și ale sacrificiilor atât de promovate – în mod atât de greșit promovate! – în poporul femeilor, din ale cărui rânduri facem parte și noi, și fetele noastre, și mamele noastre…

Vă recomand să căutați în jur oameni luminoși, vă recomand să urmăriți pe rețelele de socializare oameni drăguți și prietenoși, chiar dacă sunt vedete ale lumii noastre, vă recomand, încă și încă o dată, produsele de la Gerovital și vă împărtășesc un secret: gama Gerovital H3 Evolution Perfect Look este chiar excepțională, rezultatele se simt imediat și, în timp, cu siguranță, le vom aduce mulțumire… Celor care le-au creat, în laboratoare ultraperformante, și celor care le-au promovat, cum este curajoasa și frumoasa Catrinel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title