fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Eram frumoasă?

de

Ne naștem perfecte, desăvârșit de frumoase și cred că doar mai târziu, când nesiguranțele ne fac să nu ne mai simțim așa, ne declarăm adepte exclusive ale valorilor interioare și ne dezicem de frumusețe. Dar eu văd la fetițele mele cu câtă îndârjire își doresc să fie frumoase, cu câtă atenție își așază zâmbetul sau hăinuțele, încercând – și reușind – să fie desăvârșite, într-o preocupare atât de firească și de înnăscută…

E limpede că dorința de a fi în centrul atenției nu vine pe măsura experienței, ci apare o dată cu venirea noastră pe lume, se naște o dată cu noi… Sunt sigură că așa m-am născut și eu, dar, mai târziu, m-am dezis de nevoia de a fi cea mai frumoasă.

Am avut ani mulți în care am umblat într-o pereche de blugi și un tricou negru și lălâu, vremuri prelungi în care am refuzat orice instrument de machiaj și în care am declarat, sus și tare, că nu îmi pasă de normele lumii superficiale care măsoară sufletele în centimetri. Dar apoi, cu timpul, mi-am recăpătat curajul de a îmi cere dreptul la frumusețe. Am înțeles că nonconformismul e doar un scut de protecție care nu e-n stare să te apere de propriile prefăcătorii, că, pentru a fi fericită, am nevoie să fiu o femeie ca toate femeile lumii: frumoasă, îngrijită, strălucitoare, zâmbitoare.

Astăzi, recunosc, îmi pasă din ce în ce mai mult de felul în care arăt și învăț încetișor să nu îmi mai fie rușine de asta. De câte ori îmi spune cineva că m-a văzut la televizor răspund, frivol și copilăros, întrebând dacă eram frumoasă, pentru că deșteaptă știu că sunt. Dincolo de îngrijire, de atenția cu care îmi aleg hainele, crema de mâini și rujul, mă împac zi de zi cu dorința mea asumată, firească, trăită cu demnitate, de a fi o femeie frumoasă. Și chiar dacă, uneori, nu reușesc să am cea mai desăvârșită coafură, chiar dacă, alteori, nu am timp pentru un machiaj alambicat, știu că, dacă sunt îngrijită și miros frumos și, pe deasupra, dacă arăt lumii inima mea întreagă și plină de lumină, voi fi, în ochii celor care mă privesc, la rândul lor, cu inima deschisă, o femeie frumoasă.

P.S. Lista celor cinci câștigătoare norocoase ale concursului organizat pe contul meu de Instagram – cele care vor primi minunatele produse Farmec anunțate în articolul A îmbătrânit iarna? este următoarea- iar câștigătoarele sunt anunțate și pe Instagram, în Instastory-uri.

@bebbytza @irinalinte @floricauramona @ancutapuiu @marina_staudt

Aștept de la cele cinci, în mesaj privat pe Instagram sau pe mailul alice@revistatango.ro, numele din buletin, adresa completă și numărul de telefon, pentru a vă putea expedia premiile câștigate!

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii

 • Esti mereu frumoasa si mai ales, ai un aer adolescentin?

  Lore 4 februarie 2019 19:24 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title