„Avem o singură viață și, când nu iubim, o mie de morți.“

Cele mai frumoase iubiri, cele mai frumoase declarații

de

A venit și a trecut Sfântul Valentin. Unii am luat sărbătoarea o în serios, alții am ignorat-o cu grație, dar, cumva, cu toții am traversat-o purtând în suflet chipul cuiva drag, gândul la o iubire prezentă, trecută sau viitoare.

Îmi răsfoiesc amintirile și încerc să culeg dintre gânduri cele mai frumoase declarații de dragoste pe care le-am primit de-a lungul vieții. Și descopăr cuvinte tandre, vorbe de drag care m-au făcut să simt fericirea.

„Între mare și cer ești doar tu”, mi-a spus un bărbat pentru care n-am fost, totuși, niciodată de ajuns.

„Între ape, numai tu erai pământ”, mi-a scris cândva, parafrazându-l pe Nichita, un om pentru care pământul nu era, de fapt, singurul liman.

„Ce frumoasă ești tu, cu rochiile tale”, mi-a spus fiul meu, pe când avea doar patru ani.

„Unde sunt eu, ești și tu”, mi-a spus soțul meu, pe când nu era, totuși, decât cu gândul la mine, și sufeream văzând separat frumusețile lumii.

De ce facem declarații răvășitoare atunci când iubirile noastre sunt chinuite și par oropsite de soartă? De ce, totuși, cele mai frumoase cuvinte le așezăm în slujba amorurilor înjumătățite? Iar după ce ne așezăm fericiți în relațiile noastre, cuvintele de iubire… unde se duc, când se duc?!…

Nu, nu pot să cred că cele mai frumoase iubiri rămân cele care nu s-au împlinit niciodată. Nu pot, și nu vreau să cred. Și, totuși…

Categorii:
Confesiuni

Comentarii

  • „Fara tine sunt un om mort!”
    Cred ca nu e declaratie de dragoste- sau e?
    Da’ bine nu-i…

    Irinoush 15 februarie 2018 1:06 PM Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title