fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Stay with me!

de

Am văzut cu toţii în filme scena în care unui rănit i se spune „stay with me”. Se pare că, pentru a rămâne în viaţă, e nevoie să te lupţi, să fii puternic, să rezişti unei dulci alunecări către neant.

De fapt, e la fel de-a lungul şi de-a latul întregii vieţi. De câte ori n-am spus „rămâi cu mine” unui vis, unei iluzii, unei iubiri, unui adevăr? Ca să păstrezi ceea ce ai, trebuie să fii puternic, să lupţi, să rezişti tentantei alunecării către nepăsare. Toate lucrurile de valoare se întreţin şi se apară cu trudă. Sunt mii de motive care ne-ar putea face să renunţăm la iubirea întâlnită cândva. Există pentru toţi dorinţa de a ne reconfirma farmecul în ochi străini. Există ispita freamătului unui nou început. Există pentru fiecare dintre noi oboseală, blazare, cădere, dezamăgire. Şi, totuşi, merită să spunem „rămâi cu mine” fiecărei iubiri în care am investit ani din viaţă, în care am făcut promisiuni şi planuri pentru totdeauna.

E, probabil, mai uşor să pleci, decât să rămâi. Am putea rătăci prin lume, fără să prindem rădăcini. Ne-am putea lăsa purtaţi de vânt şi de doruri, fără să ne pese unde ne va prinde asfinţitul de mâine. Însă calea cea grea şi cea adevărată este să ne spunem unii altora „rămâi cu mine”. Să ne fim familie, să ne fim rost, să ne fim unii altora ţară. Să avem case frumoase și dragi în care să ne adăpostim marile adevărurile.

Am putea schimba câte un vis în fiecare zi. Am putea să fim o zi poeţi, o alta musafiri, o alta constructori, o alta filosofi. Dar frumuseţea vieţii stă în forţa de a merge cât mai departe pe drumul desăvârşirii. În studiu şi în înţelepciune. În lupta pentru ceea ce putem dobândi mergând înainte, deşi uneori pare atât de simplu să baţi pasul pe loc.

E ca şi cum, în fiecare zi, ne-am zbate să rămânem în propria noastră viaţă.

„Stay with me” e formula fiecărei clipe. „Rămâi cu mine” e una dintre puţinele variante corecte ale viatii trăite cu rost. E sintagma pe eu care o rostesc în gând, mereu, rugându-mă ca în dragostea care mă înconjoară să nu se mai schimbe niciodată nimic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Confesiuni

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title