fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Soarele și dragostea, între DA și NU. Concurs cu premii L’Erbolario

de

Vara începe atunci când știi că te vei întâlni zi de zi cu soarele și te pregătești pentru razele lui ca pentru o îmbrățișare de dragoste. Pentru că, de fapt, asta e absolut minunat atunci când te îndrăgostești: îți regăsești relația cu tine. Te uiți în oglindă cu privire atentă, dornică să știi cum te vor vedea ochii celui iubit. (Sau, dacă ai avut noroc și v-ați și întâlnit, te uiți în oglindă și după întâlnire, să vezi cum ai fost!). Te reîntorci la grija pentru amănunte pe care, în goana neiubirilor, le considerai chiar insignifiante, deși, până la urmă, să recunoaștem, frumusețea nu poate veni decât din amănunte. Dar iubirea autentică de celălalt te întoarce la un soi de iubire de sine absolut neprețuită, în care îți reîntineresc și sufletul, și trupul, și-ți amintești că fiecare părticică a ta merită răsfăț, ocrotire, iubire.

.

Eu mă reîndrăgostesc de câte ori vine vara și începe, dintr-o dată, să-mi pese de tot și de toate cu simțuri dezmorțite din frisoanele iernii. Freamăt în așteptarea plecării în concediu, aștept vacanța copiilor cu nerăbdare mai mare decât a lor și mă reîmprietenesc cu soarele, pe care îl consider, dintotdeauna și pentru totdeauna, prieten, fiindcă am învățat regulile care nu ne îngăduie să ne certăm vreodată. Ca-n toate poveștile de dragoste. Și ca să fac reîntâlnirea mai firească, aleg un autobronzant bun și delicat, care-mi aurește puțin nuanța pielii atunci când începem din nou să petrecem mult timp în aer liber (anul acesta am încercat și am ales crema super-bronzantă cu morcov, ulei de nucă și aloe de la L’Erbolario, care are o nuanță extrem de naturală) și iau cu mine, să îl am mereu la îndemână, sprayul de protecție solară, ca să-i întind pe piele uleiul fin în așa fel, încât să fiu sigură că soarele ne lasă pe piele urme fericite, nu cicatrice ca-n urma unor iubiri neîmplinite.

Ne antrenăm pentru bucuriile verii cu ieșiri aproape zilnice în parc și, așa cum ne șade bine într-o familie în care avem și un fotograf, cu câteva ședințe foto, ca să avem imortalizat zâmbetul de la-nceputul verii, să-l putem compara cu cel larg, larg, larg și bronzat de la sfârșitul verii. Fugim în câte un weekend și până la mare, să prindem măcar un răsărit și să-i spunem țărmului să ne aștepte, prietenos și înspumat. Și ne luăm cu noi peste tot sprayul de protecție solară cu ulei de argan și goji de la L’Erbolario- creat din ingrediente naturale care se potrivesc perfect și cu pielea fină a copiilor, se aplică ușor, e rezistent la apă și oferă o protecție înaltă, ca să fim siguri că luăm din întâlnirea cu soarele doar ce e mai bun.

Iar ca să putem împărtăși cu cei dragi din bucuria noastră, dăm mai departe sfaturi și daruri, care să fie de folos: spunem NU arsurilor solare, cu orice chip, așa cum spunem NU trădărilor și nepăsărilor. Spunem DA speranței, credinței, îngăduinței, așa cum spunem DA ieșirilor în aer liber, respirației, meditației. Ne expunem treptat la soare, așa cum învățăm să ne expunem, încet-încet, la schimbare și la (re)învățare. Spunem NU despărțirilor și DA amintirilor de neuitat.

Și spunem DA și celor mai frumoase trei răspunsuri la întrebarea „De ce alegem soarele și dragostea?”, pe care le voi premia cu câte un set de produse din gama pe care o folosim și noi, L’Erbolario, care se găsește în farmaciile Sensiblu, set constând în câte o cutie de superautobronzant cu morcov, nucă și aloe și un spray de protecție solară cu ulei de argan și goji.

Cei care doresc să participe sunt rugați să dea Like și Share postării și să lase un comentariu original aici, pe blog, iar anunțul legat de desemnarea câștigătorilor îl voi face tot aici, peste o săptămână, printr-o postare specială care va conține cele mai frumoase răspunsuri și numele celor trei căștigători talentați și norocoși.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Comentarii

 • Spun DA verii, fericirii și Soarelui generos adus de acest anotimp frumos pe care-l aștept însetată tot anul.
  Să fim frumoase! La suflet și la chip!

  Maria T 23 mai 2018 13:34 Răspunde
 • Se spune ca scrisul e un talent special, cu care te nasti…lucru valabil.pentru orice domeniu.. La mine, talentul.asta a tinut doar atit timp cit am fost eleva… . Dupa aceea, nu stiu ce s-a-ntimplat cu el….a disparut dupa cortina norilor… Si-as vrea sa scriu si eu ceva despre soare, despre dragoste…dar cuvintele vin si pleaca, de-a valma, fara sa aiba rabdare sa le imbrac in strai frumos… Da … cu siguranta exista ceva intre soare si dragoste….ambele au darul de a ne lumina existenta, in felul lor special …si da, avem nevoie si de soare si de dragoste pentru a creste frumos …avem nevoie de caldura lor, pentru a inflori…. Cum ar fi viata fara soare?! Cum ar fi viata fara dragoste?! Pustiu…

  Oana Ardeleanu 23 mai 2018 19:08 Răspunde
 • Alegem soarele pentru ca ne face sa zambim si dragostea pentru ca e raspunsul si rezolvarea la toate!

  Jeni 24 mai 2018 18:08 Răspunde
 • De ce iubim soarele !?Pentru ca si el ne iubeste,la lumina si caldura lui se intampla ceea ce se cheama „viata”,iar dragostea nu are oare acelasi rol in viata noastra?!

  mona 29 mai 2018 11:21 Răspunde
 • Bună Alice..Am ratat concursul..Însă as fi f.f.fericita cu premiul de consolare ..??.Mulțumesc.

  Adriana 3 iunie 2018 13:44 Răspunde
  • Adriana, te imbratisez- dar premiile de consolare sunt doar pentru cei care au fost inscrisi in concurs! O sa ma straduiesc sa mai fac concursuri, chiar daca mi-e greu sa impart premiile.

   Alice Năstase Buciuta 6 iunie 2018 13:18 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title