fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Pământul a stat în loc, dar soarele merge mai departe

de

Nu știam, încă, viteza asta a timpului. Știam despre timpul care curge în grabă, printre treburi și deadline-uri și întâlniri cu ochii pe ceas. Știam – nu la fel de bine – și timpul tihnit și leneș al câte unei duminici norocoase sau al câte unui pui de vacanță. Știam, amintindu-mi parcă din alte vieți, de timpul care stă în loc, odată cu inima uimită de atâta fericire. Timpul sacru al unui prim sărut sau al unei revelații.

Acum, pe timp de pandemie, am descoperit și altă viteză a timpului.

Timpul amânării. Când așteptăm ca, de la o zi la alta, viața să își reia cursul firesc, iar Pământul, oprit vremelnic din parcursul său, să pornească mai departe în jurul soarelui.

Noi n-am plecat nicăieri, de luni de zile. N-am ajuns nici la munte, nici la mare, cum ne-am fi dorit și cum planificaserăm. În străinătate, deși aveam câteva drumuri stabilite, n-am mai ajuns. Dar, încet-încet, ne-am dezmeticit și am învățat să ne bucurăm de răsfățul naturii în colțul nostru de grădină. Nu ne cățărăm pe cărări de munte, dar zburăm în aer, luându-ne avânt pe plasa trambulinei. Și nu ne întindem, leneși, pe nisipul plajelor, ci pe rogojina noastră așezată pe iarbă.

Recunosc, petrec timp mai mult cu Iza, căci copiii cei mari au învățat să-și facă programul singuri și să se bucure de el mai cu foc când nu-s părinții prin preajmă. Dar eu și Iza încă mai avem momentele noastre de bucurie, de dans, de îmbrățișare, bucurându-ne să primim și îmbrățișările firelor de iarbă și ale celor câteva crengi de pomi fructiferi care anul ăsta s-au întrecut pe sine.

Poate fi frumos și timpul amânării. Pământul a stat în loc, dar Soarele merge mai departe, vindecându-ne trupul, aurindu-ne sufletul. Și ca să fiu sigură că primim doar ce e mai bun din băile noastre de soare și de iubire, iau cu mine mereu în grădină produsele care ne apără de ce-ar putea să ne facă rău, lăsându-ne doar cu bucuria de a fi afară, împreună.

Vă recomand, cu drag, produsele noi din gama Gerovital Derma+ SUN, pentru față și pentru corp. Eu mi-am ales, pentru zilele în care stau acasă, în loc de fond de ten, Crema pentru față cu tentă naturală și cu protecție SPF 50, care are o textură ușoară, hidratantă, și îmi apără tenul de îmbătrânire. Pentru Iza, folosesc Crema de protecție solară pentru copii, rezistentă la apă, chiar dacă nu întotdeauna scoatem și mica noastră piscină gonflabilă. Dar crema este minunată, oferă protecție avansată împotriva radiațiilor UVA + UVB + VL + IR și are o formulă blândă, potrivită pentru pielea sensibilă a copiilor și o textură emolientă, ușor de aplicat. Pentru amândouă, Laptele de protecție solară SPF 50, cu filtre solare ultraperformante și, ca un răsfăț suplimentar al dușului de după plajă, Loțiunea calmantă după plajă, a cărei textură este atât de plăcută și de revigorantă, încât pielea rămâne perfect hidratată și catifelată, gata pentru următoarea întâlnire cu soarele din grădina noastră.

Și, dacă vom avea puțin noroc și lucrurile vor reintra în normal, cu soarele de munte, cu soarele de pe o plajă, cu soarele care va auri pământul refăcut după odihna izolării noastre.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title