fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Și dacă nu ies bine în poze?

de

Lucrez de o viață cu fotografii, pe care le selectez ca să-mi completeze, cât mai bine, cuvintele. Știu să aleg imaginile cele mai potrivite și cu textul, și cu contextul. Am participat la sute de ședințe foto și apoi la selecția, nu întotdeauna ușoară, a fotografiilor. Și am negociat, de multe ori, cu vedetele sau personalitățile fotografiate, operațiuni legate de retușurile dorite asupra pozelor.

„Pozez pentru voi, dar numai dacă îmi scoateți alunița asta de pe nas și pungile de sub ochi”, ne-a spus cineva. „Îmi rotunjiți și mie puțin caninii?”, ne-a întrebat altcineva. Și am avut și o doamnă care a vrut neapărat, dar neapărat, să îi lungim gambele și să îi mărim un pic sânii. Probabil că dacă aș fi fost confruntată cu valul acesta de cereri în prezent, când, găsindu-mi – cât de cât – echilibrul, am învățat și să spun Nu, aș fi refuzat. Dar atunci am luat în calcul toate variantele și mi s-a părut și că n-am de ales, și că nici nu fac nimănui vreun rău. Doar peste timp am înțeles că astfel de imagini retușate creează așteptări și standarde nerealiste femeilor, ducându-le cu un pas mai aproape de patul lui Procust. Și am renunțat să fac astfel de jocuri. Sunt, însă, perfect de acord ca, atunci când faci o fotografie, să ai un machiaj bun, să fii aranjată, să te așezi într-o lumină curată. Iar rezultatul va fi și natural, și excepțional.

Deși toate telefoanele au acum programe de editare a fotografiilor, mergând de la simplele corecții de lumină sau expunere până la schimbarea texturii pielii și a conturului chipului sau corpului, eu cred că e mai corect – și chiar mai plăcut – să fii tu însăți aranjată și îngrijită, ca să arăți așa cum vrei să rămâi în poze. Dacă vrei să ai caninii mai puțin ascuțiți, cred că poți apela la un dentist bun, fiindcă procedurile stomatologice au evoluat enorm. Dacă vrei să ai picioare mai lungi, poartă tocuri sau pantaloni evazați, iar dacă îți dorești un ten mai strălucitor, alege un machiaj de calitate, un fond de ten bun, o pudră, un fard fin.

Am mereu la mine trusa de farduri și pudra, câteva creioane ușor de folosit – creionul de sprâncene e nelipsit din trusa mea de farduri – și folosesc mereu produse cosmetice bune, din gama Gerovital Beauty, care nu încarcă machiajul, dar sporesc frumusețea. Eu mă machiez înainte să fac poze. Pun mai întâi pe obraz o baă de machiaj, care face ca toate fardurile să se așeze mult mai bine și machiajul să fie rezistent. Nu mizez pe retușuri, ba chiar le evit, fiindcă mi se pare că e imposibil ca cineva cu un ochi mai ager să nu se prindă că ai râcâit defectele din imagine. Totuși, înainte să zâmbesc fotografului, fac machiajului meu un mic retuș, ca să nu fiu nevoită să retușez fotografia. E nevoie doar de un pic de exercițiu, de curajul de-a scoate trusa de farduri, repede, repede, chiar și în locurile neamenajate, și de un zâmbet onest, ca să iasă totul perfect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Beauty Monday

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title