fbpx
„Doamne, n-am genunchi să-ți mulțumesc! – Magda Isanos“

Iubirea ta îmi șterge anii de pe chip

de

Puterea minții e nemăsurată, iar toate cheile binelui atârnă de marele inel al credinței. Tot ceea ce ne proiectăm în minte și în suflet se preschimbă în zvâcnet de viață și se așază în trup.

Așa se întâmplă că femeile care se cred frumoase, chiar și fără să aibă trăsături anume considerate ale frumuseții, devin frumoase nu doar pentru ele însele, ci și pentru toți cei care le privesc. Iar cei care izbutesc să aducă liniște, bucurie, sănătate, echilibru în gândul lor, vor avea liniște, bucurie, sănătate și în trupul lor.

Eu, de când am născut-o pe Iza, cel de-al treilea copil al meu, printr-o minune pe care mărturisesc că uneori o visam, dar cu siguranță nu o așteptam, am redevenit mămică tânără. Pur și simplu, m-am trezit că, întoarsă vertiginos la nedumeririle și obligațiile de mamă începătoare, m-am întors și la vârsta la care am fost mamă pentru prima dată. Sigur, asta s-a întâmplat mai întâi în agenda și în mintea mea. Mi-am regăsit mirările, nepriceperile și nedumeririle, am făcut, cu dezinvoltură, aceleași greșeli ca la primul copil și probabil că m-a ajutat mult să mă întorc la buimăceala maternității dintâi și a uimirii aproape perpetue faptul că, atunci când am născut-o pe Iza și în cam toți anii de după aceea, am fost îndrăgostită cum n-am mai fost decât în cea mai tânără dintre tinerețile mele. Din cauza asta, atunci când sunt cu fetița cea mică, nu mai am riduri. Deloc. (Îmi apar din nou câteodată, când merg la ședințele cu părinții ale celor mari, dar despre relația mea complicată cu școlile și cu opiniile celorlalți părinți vă voi povesti altădată). Mai ales în zilele noastre de weekend sau de vacanță, când avem timp să zăbovim pe îndelete în pat sau la televizor, citind sau cremuindu-ne cu foc, mă simt tânără și luminoasă și, de nenumărate ori, mă trezesc că Paul se repede să-și ia aparatul ca să păstreze clipa în care noi, fetele lui, suntem – spune și el, dar așa credem și noi – atât de frumoase.

Iubirea ta îmi șterge anii de pe chip – îi spun Izei, care m-a condamnat la tinerețe. Iubirea mea pentru tine îmi șterge din inimă vechile tristeți – îi spun iubitului meu care mă pândește cu drag și lumină din spatele aparatului de fotografiat.

Desigur, recunosc râzând că ar mai putea fi și explicația cremelor bune pe care le folosesc întotdeauna. Am răbdat adesea de foame în tot felul de diete sofisticate sau în cine știe ce zile cu penurii flâmânde, la rându-le. Am renunțat să-mi cumpăr haine din ultima (penultima și antepenultima) colecție. Dar de la bunătățile cosmetice care să-mi protejeze frumusețea pielii nu m-am abținut niciodată.

De ceva vreme încoace, de când am descoperit gama produselor bio Dr.Organic, care nu se găsesc la supermarketuri, ci doar în farmaciile, le testez cu fidelitate virtuțile, aromele, fluiditatea, bucurându-mă de textura lor delicată și de efectele lor cu adevărat uimitoare.

În urmă cu doar o săptămână, Moș Nicolae mi-a așezat în papucii de casă un set de produse din gama cu ulei de cânepă, un ingredient despre care auzisem deja nenumărate lucruri bune ca produs utilizat în cosmetică. (Uleiul de cânepă organic este bogat în acizi grași esențiali, intră foarte repede în piele, are efecte puternice anti-ageing și e folosit chiar și în tratarea multor afecțiuni ale pielii, de la dermatite la psoriazis). Promisiunea serului intensiv pentru ochi din gama Dr. Organic cu ulei de cânepă este chiar promisiunea iubirii, aceea de a șterge ani de pe chip. 6 years younger in 4 weeks- scrie pe ambalaj. Eu aștept, cu răbdare, cu nerăbdare întoarcerea cu șase ani în urmă, dar mă bucur înainte de toate de aroma naturală, frustă, de grădină abia înverzită, a tuturor produselor din gama cu ulei de cânepă, de faptul că loțiunea de corp cu ulei de cânepă și aloe vera e extrem de fluidă și onctuoasă deopotrivă, dovedindu-se a fi ideală pentru ritualul nostru de masaj și răsfăț, de crema de față intens revitalizantă, în care amestecul de ulei de cânepă cu ceară de albine, hamei și hibiscus hrănește și calmează pielea imediat, de șamponul care întărește părul și-l lasă nu doar parfumat cu o aromă vie, naturală, ci și lucios și viguros. Și de faptul că, știind că sunt produse naturale, care nu conțin produse chimice concentrate, ingrediente modificate genetic sau ingrediente minerale, le pot folosi cu inima deschisă în joaca noastră și în clipele noastre în care ne apucăm de înfrumusețare, iar avântul trece de la mare la mic și ajunge, ca-n poveștile noastre de seară, până la ursuleții de pluș care vor și ei să se bucure cu noi.

De fapt, așa cum ne spunem și nouă, mereu, și ursuleților de pluș din povești și din îmbrățișare: puterea minții e nemăsurată, iar tot ceea ce ne proiectăm în minte și în suflet se preschimbă în zvâcnet de viață și se așază în trup. Inclusiv tinerețea. Mai ales frumusețea.

P.S. Produsele Dr. Organic se găsesc exclusiv în Farmaciile Sensiblu.

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Comentarii

 • Te citesc cu bucurie de fiecare data !Ai un nume predestinat si un suflet care iti lumineaza fata !

  mona 16 decembrie 2017 8:11 Răspunde
  • Mona, si eu te citesc, de atatia ani, cu multa drag si cu recunostinta. Ma fascineaza felul in care oamenii se gasesc si comunica la mari distante, uneori simt ca pur si simplu sufletele se intalnesc si se recunosc unul in celalalt atunci cand toate celelalte sunt virtuale, doar ideile, mesajele, trairile sunt autenice.
   Te referi la prenumele meu – predestinat?! Inseamna ceva?

   Alice Năstase Buciuta 16 decembrie 2017 10:46 Răspunde
   • Nu stiu de ce, dar numele tau ma duce de fiecare data la „cartea cartilor” pentru copii,unde binele invinge in fata raului. Scrierile tale imi dau un sentiment de incredere ca mai sunt oameni frumosi pe lume,fara sa-mi pierd totusi gandirea pragmatica si lucida pe care am capatat-o cu varsta.Sarbatori fericite si binecuvantate, Alice !!!

    mona 16 decembrie 2017 12:07
   • Mona, din tot ceea ce mi-ai scris, ma tulbura foarte tare faptul ca ai folosit formula „cartea cartilor”, pentru ca, de cateva zile incoace, o port in gand, in nestire, alaturi de ideea de a continua o carte a scrisorilor mele catre Simona, scrisorile care odinioara se numeau „carti”. Cum spune Adrian Paunescu intr-o poezie de dragoste „De cand ai plecat departe, ma gandesc sa-ti scriu o carte”… O port in gand, dar nu am spus-o nimanui, nici chiar celor din familie.
    Nu-ti urez de pe acum sarbatori fericite, o sa mai scriu. Azi e o zi atat de trista pentru toti, eu am plans de multe ori. Tara asta ne doare pana-n strafunduri de suflet.

    Alice Năstase Buciuta 16 decembrie 2017 14:38

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title