fbpx
„Avem o singură viață și, când nu iubim, o mie de morți.“

De ce e mai bine să fii bărbat

de

Pentru că numărul mare al partenerelor pe care le-ai avut e un motiv de mândrie- şi nu unul de stânjeneală, cum ar fi fost dacă ai fi fost femeie. Pentru că, atunci când suferi din dragoste, poţi să te îmbeţi crunt, iar delirul tău bahic va stârni mila şi înduioşarea celor din jur- nu scârba şi oprobriul lor, cum s-ar fi întâmplat dacă ai fi fost femeie…

M-a invitat ieri un prieten să vorbesc despre avantajele şi dezavantajele condiţiei de bărbat/femeie. Probabil că ar fi fost mai firesc să vobesc mai întâi despre minunăţiile rolului meu de doamnă. Numai că mi-am dat seama că sunt cu mult mai bine sintetizate în mintea mea avantajele pe care le ai dacă te naşti bărbat. Așa că am înşirat doar câteva dintre bucuriile care vin la pachet cu condiţia masculinităţii (primele 10-20…), însă lista mea ar putea continua la nesfârşit.

De ce e mai bine să fii bărbat decât femeie?

Pentru că nu trebuie să aştepţi pe băncuţă să te invite cineva la dans, cu inima mototolită de grijă că s-ar putea să rămâi tu singura fiinţă care nu a călcat pe ringul de dans, deşi îi ardeau pingelele de pofta de-a ţopăi niţel pe ritmul muzicii.

Pentru că nu va trebui niciodată să îţi cumperi tampoane şi să renunţi să mergi la piscină fiindcă nu e chiar perioada potrivită în care să apari în slip şi, oricum, te doare şi burta de căpiezi.

Pentru că nu vei face niciodată celulită şi vei economisi astfel, într-o viaţă de om, un miliard jumate de lei pe care, altfel, i-ai investi în creme fără efect, şi un an jumate în care, dacă ai fi femeie, te-ai unge apăsat cu cremele fără efect.

Pentru că n-o să te perpelești gândindu-te dacă o să te ceară de soț partenera ta sau o să te lase să mai aștepți până-și găsește altul.

Pentru că te vei aşeza întotdeauna la volan – chiar dacă partenera ta conduce mai bine ca tine -, apoi îi vei cere cu glas preocupat să-ţi dea apa de pe bancheta din spate, telefonul din portbagaj, sandvişul din buzunar şi ochelarii de soare din torpedo. Iar dacă discuţia nu-ţi convine, îi vei spune că trebuie să te concentrezi la trafic.

Pentru că nu va trebui să te epilezi niciodată cu ceară opărită, prin zone la care te doare până şi gândul că ţi-ai putea smulge un singur fir de păr cu penseta.

Pentru că te vei putea mândri că faci parte din tagma celor mai mari bucătari, a celor mai mari gânditori şi a celor mai şmecheri fotbalişti și-o să-ți placă gluma proastă cum că hă, hă, cine-a mai văzut filosof cu fustă.

Pentru că, dacă nu-ţi place faţa ta, poţi să îţi laşi barbă și mustață.

Pentru că vei avea copii care te vor iubi ca pe ochii din cap fără ca pentru asta să fie nevoie să te îngraşi 20 de kile, apoi să faci o foame cruntă de un an, ca să fii din nou pe placul celui care te-a lăsat gravidă şi acum se uită la tine chiondorâş, că parcă nici n-ai născut, aşa burtă mare ai în continuare.

Pentru că vei avea noroc în dragoste, chiar dacă nu ai o siluetă de invidiat, sau chiar dacă nu ai siluetă deloc.

Pentru că vei putea face pipi din picioare.

Pentru că nu te vei teme că te va pipăi cineva la coborârea din tramvai.

Pentru că nu-ţi va spune nimeni că eşti dizgraţios dacă fumezi sau mergi cu sticla de bere în mână.

Pentru că vei avea şanse mai mari să ajungi şef, chiar dacă colegele tale sunt la fel de capabile ca tine.

Pentru că vei fi plătit cu salariu mai mare decât fraiera aia care muncește tot cât tine.

Pentru că numele tău va fi numele care, prin copii, va deveni nemuritor.

Pentru că, dacă rămâne nevasta ta gravidă, n-o să-ți pierzi jobul, ea o să și-l piardă, fiindcă patronul va zice: ce vină are firma că tu te împuiezi?

Pentru că vei avea dreptul să te îndrăgosteşti de femei cu 20 de ani mai tinere sau cu 20 de ani mai bătrâne, fără să râdă nimeni de tine- doar, eventual, de partenerele tale.

Pentru că n-o să-ți ceară nimeni să-ți faci vasectomie când veți vorbi despre contracepție.

…Mai știți și altele sau rămân eu aici, singură, să curăț pușca și să-nșir motive?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categorii:
Confesiuni

Comentarii

 • Aliiiss! Credeam că o iubesc doar pe Simona!!
  Ticălos ce sînt! Simt nevoia să îţi spun: te iubesc Alice! Mă bucur pt tine că eşti măritată şi-mi pare rău pt mine că eşi măritată. Dacă, după tot ce ai scris, mai eşti în stare să trăieşti cu un bărbat…….ei bine trebuia să fii nevastă-mea! O zei, ce fericit aş fi fost cu tine! Tu cu mine? Păi, scuză-mă, se pune?

  andone 1 iulie 2016 19:41 Răspunde
  • Andone, scriu, adesea, ca si cum nu as fi maritata, asa ca, in lumea virtuala in care traim, nici nu mai conteaza… Da, si eu as fi fost fericita cu tine. Cred. 🙂

   Alice Năstase Buciuta 2 iulie 2016 0:18 Răspunde
 • De acord cu tine in toate si in cele câteva care mai pot fi adăugate. Dar, daca am ales sa vin de data asta ca femeie este pentru ca I can handle it 🙂 si toate avantajele de a fi barbat nu adauga valoare prea mare vieții, împlinirii mele in aceasta etapa.

  Daniela 2 iulie 2016 18:36 Răspunde
 • Superb.mi e dor de un text la care sa vibrez.mariuca

  Mariuca 3 iulie 2016 9:57 Răspunde
 • Pingback: De ce e mai bine să fii bărbat? – Femei de 10

 • Pentru ca nu trebuie sa porti sutien!

  Luiza 15 iulie 2016 19:00 Răspunde
 • Stimata doamna,
  Va cer permisiunea de a-mi exprima dezacordul fata de majoritatea argumentelor dvs.
  Nu pentru ca am peste 100% incredere in mine ca femeie , nu pentru ca sunt tanara  , frumoasa , cu plete balaie , etc . Sau pentru ca orgoliul meu exacerbat nu-mi permite sa ma recunosc invinsa de        ” traiul ” bun al unui barbat .
  Niciunul din argumentele dvs , pentru mine , nu este mai presus de experienta unica , inedita de a fii MAMA  . Toate experientele , sentimentele ,implinirile , iubirea daruita si primita , emotiile, chinurile, gandurile , zbaterea, fericirea , implicarea totala,  tandretea, acestea si inca multe altele nedefinite aici , nu le  poate avea un barbat . De aceea nu vreau sa fi fost barbat.
  Dansez singura oriunde si pe orice tip de melodie !
  Chiar daca  nu mai am varsta pt a folosi tampoane , daca  as vrea sa  intru in apa  am la dispozitie Tampaxul sau alta forma apropiata .
  Decat un burtihan umflat de bere si  fleici de carne , mai bine celulita . Sub o fusta bine croita , sub niste pantaloni bine asortati cu o pereche de pantofi apetisanti  si  cu un body   parfumat  nu se mai vede celulita . Burtihanul se zareste din orice pozitie indiferent cu ce este acoperit !

  Iulia P 19 iulie 2016 20:31 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title